MOTORbeurs crisisbeurs

Van 18 tot en met 21 februari is er weer de MOTORbeurs Utrecht, the place to be voor koopjesjagers. Want net als vroeger – toen iedereen eerst motor ging rijden en toen pas een veel duurdere auto aanschafte – is de motor(scooter) vaak het enige nog betaalbare vervoer.

660 euro per maand betaalt de Nederlandse automobilist gemiddeld aan zijn vervoer, becijferde Leaseplan vorige week. 660 euro per maand! Voor dat bedrag koop je een tweedehands motor, die vervolgens rondom een tientje per maand aan wegenbelasting kost en vanaf 3 euro in de verzekering, en 0 euro aan parkeerkosten. Ideaal voor de crisis als je toch af en toe ergens op tijd moet zijn.
Want de crisis mag dan ten einde lopen... dat geldt uiteraard alleen voor de banken en niet voor de burger.

Zijpaadje...

Vanmorgen bij de NOS een snikkende agent uit Schiedam die gewetensbezwaren voelde als hij als begeleider van een deurwaarder het speelgoed uit de kinderkamer van een schuldenaar moest halen vanwege een schuld van 900 euro.
Vanmorgen ook bij de NOS een officiële mevrouw die klaagde over de kosten van mensen met grote schulden – 1 op de 5 huishoudens in Nederland – omdat deze mensen de staat 100.000 euro per gezin kosten door de activiteiten van de belastingdienst en voor de uitzetting (op straat zetten en naar de noodopvang).

Aan de agent en die mevrouw zou ik willen zeggen: misschien moeten jullie daar eens mee stoppen, want vrijwel zeker is het jullie werkgever die deze mensen in het ongeluk heeft gestort.

Als iemand vanwege een schuld, die vermoedelijk onder de 100.000 euro ligt, van letterlijk alles wordt beroofd en in de schuldhulp, psychiatrie en de bijstand terechtkomt (waar 1 op de 5 nooit meer uitkomt), en dat kost 100.000 euro plus de bijstandskosten die volgen, zijn de lasten wellicht, misschien, mogelijk hoger dan de baten, die hooguit een paar honderd euro zullen bedragen.

Volgend zijpaadje...

De politie tussentijds – die club waarvan de bestuurders een hoger salaris krijgen dan ministers – kan naast het jatten van kinderspeelgoed gelukkig tijd vrijmaken om protestanten tegen asielzoekerscentra thuis te bezoeken om ze te waarschuwen voor de gevolgen als ze hun mening uiten.
Terwijl asielzoekers – de club waarvan de leden in bijvoorbeeld Amsterdam direct een woning krijgen terwijl de gemiddelde Amsterdammer twintig jaar op een wachtlijst staat – jaarlijks per persoon 32.000 euro kosten.
Maar 32.000 euro is minder dan 100.000 euro, zal het kabinet redeneren, dus je kunt maar beter asielzoekers hebben dan mensen met schulden.

Het overige goede nieuws...

Aangezien motorrijden zo goedkoop is, en de grootste groep asielzoekers in Nederland bestaat uit mannen van 18 tot 35 jaar met kennelijk wat te besteden (anders hadden ze Nederland nooit bereikt), mogen we verwachten dat het dit jaar storm zal lopen met nieuwe bezoekers op de MOTORbeurs, temeer daar deze wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Die was tot half november 2015 de plaatselijke noodopvang voor vijfhonderd man, dus de asielzoekers weten in elk geval de weg.
We hoeven hier niet om te treuren, want het is goed voor de motorhandel en die dragen we een warm hart toe. We zitten allemaal – handel en consument – in hetzelfde, lekke schuitje.

n.b. Neem brood mee naar de beurs, want het voer daar is niet te betalen!

Michiel Heemskerk, verkeersfilosoof
4 februari 2016

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Blog Michiel Heemskerk MOTORbeurs crisisbeurs

Disclaimer - Privacy Policy