Lcd-vizier van AGV

IMG 00008487Met één druk op de knop van een helder vizier naar een getint vizier, het kan met de AGVisor met lcd-technologie. Gaan we er blij mee zijn? Vermoedelijk wel, want het zal een stuk lichter en goedkoper zijn dan een in de helm ingebouwd scherm.

Het komt maar zelden voor dat we gelukkig worden van een persbericht van Italiaanse origine, omdat je veelal wordt doodgegooid met veel te veel, volstrekt overbodige en vaak ook nog onjuiste informatie. Vermoedelijk omdat de PR-bureaus per strekkende meter tekst worden uitbetaald en de opdrachtgevers niet in de gaten hebben dat ze genaaid worden.

Zo niet met het meest recente persbericht van de Italiaanse helmenboer AGV, wiens innovativiteit we belonen met een gratis link. Dat maakt melding van de introductie per april van de AGVisor (briljante naam), een vizier dat met behulp van lcd-technologie (wat normaal gebruikt wordt voor beeldschermen) getint wordt. De AGVisor doet dat met een druk op een knop die met motorhandschoenen aan bediend kan worden. De stroom is afkomstig uit een oplaadbare batterij, die in twee uur opgeladen wordt en vervolgens twaalf uur werkt, waarna het scherm 'uit' gaat. En 'uit' betekent in dit geval dat het vizier – dat tevens werkt tegen condens – weer helder wordt. Kan niet misgaan dus.
De AGVisor wordt in eerste instantie leverbaar voor AGV's Pista GP, Corsa en GT-Veloce helmen. Prijs nog onbekend.

Valentino Rossi is er blij mee!
 G209296 G209306IMG 00008487

Meer nieuws op Stadsmotor.nl

{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws Lcd-vizier van AGV

Disclaimer - Privacy Policy