Motorrijden goed voor libido!

Piaggio MP3 LT 300 4Oké, François Hollande verplaatst zich per Piaggio driewieler, maar qua beleving van de buitenlucht komt dat aardig in de buurt van motorrijden. En kijk eens wat de 59-jarige (!) Franse president allemaal presteert tussen de lakens!

In 2007 verliet François Hollande – toen partijvoorzitter van de Parti Socialiste én burgemeester van Tulle - zijn vrouw Ségolène Royal (nu 60) voor zijn huidige levensgezel Valérie Trierweiler (nu 48). Prompt – in 2008 – werd hij Voorzitter van de departementsraad voor Corrèze. Lang had Trierweiler geen alleenrecht op François, want niet zo lang daarna knoopte deze het in het grootste geheim aan met Julie Gayet (nu 41). En prompt – in 2012 – werd Hollande president van Frankrijk.

Hollande was nooit zo'n populaire politicus, niet in de laatste plaats door zijn kleurloze voorkomen en handelen (en het charisma van een bebrilde pleeborstel). Maar in het geniep bleek hij dus een onvervalst Duracell-konijn, vooral waar het de oudste beweging ter wereld betreft. En zoals dat gaat in Frankrijk, sinds bekend is geworden wat voor een liefdesleven Hollande erop nahoudt, geniet hij de status van een popster. Wist zijn voorganger Nicolas Sarkozy (ook een lelijke dwerg) punten te scoren door voormalig topmodel Carla Bruni te schaken, Hollande zoekt het meer in de kwantiteit én kwaliteit, want Ségolène Royal is bekend politica, Valérie Trierweiler bekend journaliste en Julie Gayet gevierd actrice. Ga er maar aanstaan als normale sterveling.

Hoe kon het boefje Hollande zijn liefdesleven zo lang geheim houden en vooral: in stand houden? Het antwoord ligt in zijn transport.

Vorige week publiceerde het Franse tijdschrift Closer een reeks foto's van de entree van het Parijse appartementencomplex aan de Rue du Cirque van Gayet, genomen op de avond van 30 december en de ochtend van 31 december 2013. Op de foto's (die we helaas niet mogen overnemen) zien we (22:48 uur) Gayet haar appartementencomplex betreden, (23:24 uur) een onbekende heer de entree in en uit lopen, (23:25 uur) twee gehelmde personen op een Piaggio driewieler halthouden voor de entree en de passagier afstappen en (gehelmd) binnentreden, (08:03 uur, de volgende ochtend) de onbekende heer met een zak croissantjes aanbellen, en (11:18 uur) de gehelmde man van de avond ervoor (gehelmd) het pand verlaten en onder toeziend oog van de onbekende heer weer achter op de Piaggio stappen en verdwijnen, waarna (12:13 uur) Julie Gayet het pand verlaat.

Had die gehelmde man nog iedereen kunnen zijn, die onbekende heer is in zoverre onbekend, dat niemand van de pers weet wíe hij is, maar wel weet wát hij is! Het is namelijk een van de bodyguards van president Hollande. En hij keek op 30 december om 23:24 uur even in de hal om te zien of de kust veilig was, en was op 31 december om 11:18 uur aanwezig om zijn baas te beschermen tegen – vermoedelijk – pottenkijkers. Mislukt!

Maar.. Hoe kon Hollande zijn liefdesleven zo lang geheim houden? Door een integraalhelm op zijn kop te zetten dus. En hoe kan hij zijn liefdesleven in stand houden? Door motor te rijden. Motorrijders zijn buitenmensen en als dusdanig per definitie gezonder dan ingeblikten. Blijkt ook wel uit het gegeven dat Hollande in zijn gewone kloffie achterop zat, terwijl het in Parijs rond de jaarwisseling echt niet zo warm was. En Hollande mag zich graag verplaatsen per Piaggio driewieler, ook als bestuurder. Een driewieler is natuurlijk geen motor, maar qua beleving van de buitenlucht scheelt het niets. Het doet zijn libido duidelijk goed, want als je om 23:25 uur ergens binnenkomt en om 08:03 al aan de croissantjes gaat en tussendoor op je 59ste jaar ook nog eens een 41-jarige actrice tevreden moet stellen – voor én na de croissants! – moet je fysiek toch je mannetje staan. Zeker als je nagaat dat Hollande nog een lange nacht te gaan had ook, namelijk oudejaarsavond/nieuwjaarsnacht.

Het is niet langer te ontkennen dat er een directe link bestaat tussen motorrijden, professioneel succes en viriliteit. Waarbij dus nog een sprankje hoop bestaat voor automobilisten die overstappen op een driewieler.

Michiel Heemskerk
21 januari 2014

p.s. Hollande heeft het als klap op de vuurpijl (Valérie Trierweiler kreeg na het zien van de foto's een zenuwinzinking) vet aan de stok met de Franse media: waarom hij een (Italiaanse) Piaggio rijdt en geen (Franse) Peugeot!

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Motormetropoolpraat Michiel Heemskerk Motorrijden goed voor libido!

Disclaimer - Privacy Policy