Geen APK voor motoren

De Transportcommissie van het Europees Parlement heeft vandaag tegen de Europese APK voor motorfietsen gestemd! Reden voor een feestje!

Want we weten wat regelgeving betekent: kosten zonder baten. Motor een halve dag kwijt, kosten voor de keuring en gemekker over een lampje te veel of juist te weinig, een uitlaat die misschien niet geheel aan de normen voldoet en een dood knaagdier aan je antenne. Niets waar we op zitten te wachten, want motoren worden - in tegenstelling tot auto's - vaak uitstekend onderhouden, en aldus is er geen enkele reden om een Algemeen Periodieke Keuring door te voeren. Los daarvan: alles wat een ambtenaar aanraakt, gaat stuk, dus misschien ook wel alles wat een keurmeester aanraakt op befehl van een ambtenaar.

Het bericht van de KNMV:

Met 21 stemmen voor en 19 stemmen tegen heeft de commissie Vervoer en Toerisme van het Europees Parlement vandaag bepaald dat er geen Europese APK-plicht komt voor motoren.

De KNMV is zeer verheugd met het feit dat de Europarlementariƫrs tegen de Europese APK-plicht voor motoren hebben gestemd. Het afgelopen jaar is veel aandacht besteed aan dit dossier. De KNMV heeft in gesprekken met Europese spelers benadrukt dat motorrijders door het voorstel van de verplichte APK onnodig extra worden belast. Het doel van het oorspronkelijke voorstel, het verbeteren van de verkeersveiligheid, wordt niet bereikt door de voorgestelde maatregelen.

Menselijk gedrag
Volgens de laatste Europese studie naar ongevallen waarbij motorvoertuigen zijn betrokken (MAIDS, 2009) blijkt dat bij slechts 0,3% van de ongevallen een technisch mankement ten oorzaak lag aan het ongeval. Nog altijd is het menselijk gedrag de hoofdoorzaak van verkeersongevallen.

Investering in motortrainingen
De KNMV blijft in gesprek met beleidsbepalers om aan te geven dat de nadruk moet liggen op de eigen verantwoordelijkheid van de weggebruikers, zowel bij motorrijders als bij automobilisten en andere verkeersdeelnemers. De KNMV pleit voor meer Europees onderzoek en investeringen in trainingen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Met betrekking tot dat laatste: houd alsjeblieft je kop, KNMV! Straks breng je die 'beleidsbepalers' op ideeƫn en gaan ze voortgezette rijopleidingen of herhaalcursussen verplicht stellen. Met examens! Zijn we alsnog de sigaar. Laat iedereen lekker zelf z'n vervolgopleiding doen, zonder dat een ambtenaar er lucht van krijgt. Maakt Stadsmotor.nl nog reclame voor jullie ook.

Meer nieuws op Stadsmotor.nl

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws Geen APK voor motoren

Disclaimer - Privacy Policy