Nieuw: Honda NM4 Vultus

Honda NM4 Vultus 01Leuk, maar waarom? Mr. Keita Mikura, Large Project Leader van de alhier getoonde nogal eigenzinnige Honda NM4 Vultus, geeft het antwoord: "Honda is een groot bedrijf. We maken elk soort motorfiets. Het is fantastisch dat we soms gewoon een machine mogen maken omdat we het kunnen en omdat we het willen, niet omdat het logisch is."

Geen speld tussen te krijgen, beste Keita: soms moet je dingen doen omdat het kan, niet omdat het moet. Hoewel dat in dit geval alleen maar op het uiterlijk slaat, want onderhuids bij de Honda NM4 Vultus vinden we een 745-cc paralleltwin (40,3 kW/54,4 pk) met standaard dual clutch transmissie, niet geheel toevallig de aandrijflijn die we ook aantreffen in de nieuwe NC750-serie.
Anders dan de NC750-serie heeft de Vultus echter een 18-inch wiel aan de voorzijde in plaats van een 17-inch wiel.

En dan de rest van het design! Het dashboard heeft verschillende kleurtjes, afhankelijk van welke stand van de DCT gekozen wordt, maar is met 25 mogelijke kleuren ook geheel naar eigen smaak in te schilderen. Voorts bevinden zich in de stroomlijn bagagecompartimenten. Op zich niets bijzonders, maar deze openen aan de voorzijde en dat is (als we ons niet vergissen) een unicum in de motorindustrie.
Niet heel bijzonder, maar wel grappig is de zitting voor de duo-passagier die opgeklapt een ruggensteun vormt voor de bestuurder, die met 65 cm zithoogte héél dicht bij het asfalt zit..

Accessoires voor de Vultus, die in de zomer leverbaar wordt voor een nog onbekende prijs, zijn een hoog windscherm, handvatverwarming, zijkoffers en een alarm. techniesche gegevens geheel onderaan!

Honda NM4 Vultus 01Honda NM4 Vultus 02Honda NM4 Vultus windscherm opzijHonda NM4 Vultus kast openHonda NM4 Vultus kast lampuitHonda NM4 Vultus dash verHonda NM4 Vultus dash dichtbij
Beweeg met de muis over de foto's!
Honda NM4 Vultus dash roze

Verstelbare ruggensteun annex zitje.
Honda NM4 Vultus buddy1

Bagagehaakje voor de helm.
Honda NM4 Vultus bagagehaakHonda NM4 Vultus kontHonda NM4 Vultus voetsteun voorHonda NM4 Vultus voetsteun achterHonda NM4 Vultus tank26261 2014 NM4 Vultus

Met dct, dus parkeerrem...
Honda NM4 Vultus parkeerrem

Technische gegevens
Motor: vloeistofgekoelde 4-takt 2-cilinder parallel twin
Cilinderinhoud: 745 cc
Max. vermogen: 40,3 kW/54,4 pk bij 6.250 tpm
Max. koppel: 68 Nm bij 4.750 tpm
Max. snelheid: 170+ km/h
Aandrijving: 6 versnellingen door DualClutch in D-mode / S-mode en Manual te bedienen
Eindoverbrenging: ketting
Wielen v/a: 18 inch/17 inch
Remmen v/a: enkele schijf/enkele schijf
Afmeting lxbxh: 238 x 93,3 x 117 cm
Zithoogte: 65 cm
Leeg gewicht: 245 kg
Kleuren: matzwart
Accessoires (optioneel): hoog windscherm, zijkoffers, alarm, handvatverwarming
Prijs: nnb

Veiligheid
ABS: ja
Tractiecontrole: nee
Gevarenlichten: ja
Zichtbaarheid opzij: alle lampen zichtbaar
Mistlampen: nee
Spiegels: geen testgegevens
Parkeerrem: ja

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws Nieuw: Honda NM4 Vultus

Disclaimer - Privacy Policy