Harley-Davidson Project LiveWire

141823 LvWr R 001Een elektrische Harley-Davidson? Het moest er eens van komen....

Harley-Davidson is nou niet het eerste merk waar je aan denkt bij hightech of vernieuwing. Het is niet te ontkennen dat ook led-verlichting, injectie, abs, digitale displays en boordcomputers het merk bereikt hebben, maar het zijn juist zaken als branding, lifestyle en rijgevoel die bij Harley-Davidson de motoren verkopen. Een wereldberoemd merk, bebaarde mannen, leren hesjes, Route 66 en vooral ronkende motoren: dat is Harley-Davidson.

Het was dan ook een verrassing dat ze bij Harley-Davidson gestart zijn met Project LiveWire. Project LiveWire toert dit jaar nog door de VS, mogelijk in 2015 ook door Europa. Tijdens deze tour doet Harley-Davidson dealers aan alwaar de mogelijkheid bestaat een testrit te maken op de elektrische creatie. Jawel, elektrisch! De opzet van Project LiveWire is het verkrijgen van feedback over deze nieuwe opzet. Kan een Harley wel elektrisch aangedreven zijn? En wat doet dat met het rijgevoel? Als het idee van Project LiveWire aanslaat, bestaat de mogelijkheid dat er een productiemodel op de markt komt!

Er is (nu nog) weinig stoers aan elektrisch rijden en de rake klappen waarom HD bekendstaat, zijn er dan ook niet meer bij. De looks van deze nieuwe Harley passen erg goed in wat we gewend zijn van de mannen uit de USofA. Ook de specs zijn Harley waardig. Geen hoge topsnelheden en relatief weinig pk's. Wel dik koppel vanaf onderin, want we gaan immers elektrisch. Het enige dat overblijft, is dus het geluid. Hoe ze dit gaan vertalen naar een door HD verkoopbaar product is op z'n minst bijzonder interessant.

141823 LvWr R 001141823 LvWr ABL 001141823 LvWr AB 001

 Meer nieuws op Stadsmotor.nl


{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws Harley-Davidson Project LiveWire

Disclaimer - Privacy Policy