Gilera Fuoco 500 i.e. LT

Gilera Fuoco latdx300rgbHet mag dan zo zijn dat nieuwe rijbewijsbezitters (d.w.z. van ná 19 januari 2013) het motorrijbewijs moeten hebben voor de driewielscooter, wie zijn 'B' al had vóór 19 januari, mag gewoon door met de Piaggio's en consorten, waaronder nu ook (weer) de Gilera Fucoco 500 i.e.

PERSBERICHT!

De krachtigste en sportiefste driewielscooter is nu ook beschikbaar in een LT-versie en kan worden gereden doorbezitters van het autorijbewijs B. De recent gewijzigde rijbewijsregelgeving in Nederland heeft nauwelijks tot geen invloed op die opvallende status van dit type voertuig. Rijbewijs B-bezitters die hun roze papiertje vóór 19 januari 2013 hebben behaald, mogen de nieuwe Gilera Fuoco 500 i.e. LT besturen en ze profiteren van de voordelen van dit type motorscooter. De technische kenmerken blijven ongewijzigd, zoals de uitzonderlijke prestaties van de 29 kW / 40 pk sterke eencilindermotor.

De Gilera Fuoco 500 is de enige motorscooter met drie wielen die de veiligheid van de scharnierende voorwielophanging (gepatenteerd door de Piaggio-groep), de prestaties van een 29 kW / 40 pk sterke eencilindermotor en de originaliteit van een uitermate sportief design weet te combineren met een uitgesproken, uniek karakter. Daarbij komt nog het merkimago van Gilera, één van de bekendste Italiaanse scootermerken, dat wereldwijd talloze overwinningen heeft geboekt in de motorsport. De Gilera Fuoco 2013 is met zijn onovertroffen technische en esthetische kenmerken nu ook verkrijgbaar als LT-versie. Die onderscheidt zich door de 465 mm brede voortrein en het integrale remsysteem, dat kan worden geactiveerd met het rempedaal. Dankzij deze bijzonderheid mogen ook houders van een gewoon B-rijbewijs de Gilera Fuoco i.e. LT besturen.

Bijzonder origineel
Het innovatieve en persoonlijke uiterlijk van de Fuoco sluit nauw aan bij wat we intussen van Gilera gewend zijn en is onmiskenbaar: compromisloze lijnen die kracht en karakter uitstralen. De originaliteit van het front wordt versterkt door de twee 12-inch wielen en de stalen framebumper. Dankzij het beperkte gebruik van kunststofpanelen is de fraaie techniek van de voorwielophanging goed te zien. De vijf koplampen, waarvan de twee krachtigste zijn uitgerust met beschermingsroosters die uit de offroad-sport stammen, zijn fraai gepositioneerd in het midden van de zwarte kuip, waarboven een motorfietsstuur uitsteekt. Net zoals de voorkant wordt ook het achterste kuipwerk gekenmerkt door strakke lijnen, terwijl de buizenstructuur achter dienst kan doen als bagagerek of als stevige handgreep voor de passagier. De Gilera Fuoco 500 i.e. LT beschikt ook over een volledig nieuwe kentekenplaathouder. Dit nieuwe model is verkrijgbaar in twee kleuren: zeer sportief matzwart en soberder matgrijs. Er is ook een uitgebreide serie accessoires beschikbaar die speciaal voor de nieuwe driewieler van Gilera werd ontworpen.

Pure sportiviteit
De gepatenteerde voorwielophanging van de Gilera Fuoco 500 i.e. LT staat borg voor een optimale veiligheid, een uitstekende wegligging en veel rijplezier. Dankzij het systeem met een scharnierend parallellogram dat bestaat uit vier aluminium armen, is de Gilera Fuoco 500 i.e. LT te besturen als een gewone tweewieler, maar dan met de uitmuntende stabiliteit en veiligheid die te danken zijn aan de twee voorwielen.

Dankzij het elektrohydraulische vergrendelingssysteem van de voorwielophanging kan de Fuoco 500 rechtop blijven staan zonder gebruik te maken van de middenbok. Daardoor kan deze 'Piaggio MP3-broer' in iedere gewenste positie worden geparkeerd en hoeft de bestuurder zijn voeten zelfs niet op de grond te zetten bij het wachten voor een rood stoplicht. Dankzij de twee wielen vóór kan in alle omstandigheden de controle over de scooter worden bewaard, kunnen bochten uiterst veilig worden 'genomen' en kan worden gerekend op een superieure wegligging die geen enkele klassieke scooter kan bieden. Dit veilige weggedrag wordt gecompleteerd door een remsysteem met drie schijven van 240 mm.

Maximale prestaties
Het tempo van de beste motorfietsen volgen op bochtige wegen, genieten van een perfect rijcomfort op slechte wegen en sneller accelereren dan andere weggebruikers: dat is de luxe die alleen de Gilera 500 i.e. biedt. De Master 500-motor die de Fuoco 500 i.e. LT aandrijft, is een krachtige en bovendien schone krachtbron: deze 492 cm3 grote eencilinder met dubbele ontsteking, 4 kleppen, elektronische injectie en vloeistofkoeling ontwikkelt een maximumvermogen van 29 kW / 40 pk bij 7.250 tpm en een maximumkoppel van 46,5 Nm bij 5.250 tpm. De introductie van het systeem met dubbele ontsteking zorgt voor een optimale verbranding in de cilinder dat het geluid en de vervuilende uitstoot aanzienlijk beperkt. Het resultaat is een soepele en krachtige motor, ook bij lage toerentallen, waarmee de Fuoco 500 een topsnelheid van 145 km/u kan halen. Deze prestaties levert hij trouwens met respect voor het milieu dankzij een 'gesloten' injectiesysteem met een zuurstofsonde en een driewegkatalysator.

De nieuwe Gilera Fuoco 500 i.e. LT staat nu in de showroom van de officiële Gilera-dealer en is onmiddellijk leverbaar. De catalogusprijs bedraagt € 9.349,-.

EINDE PERSBERICHT

Stadsmotor.nl belooft het ding op te halen zodra hij beschikbaar is...


Technische gegevens
Motor: vloeistofgekoelde 1-cilinder 4-takt
Cilinderinhoud: 492 cc
Max. vermogen: 29 kW/40 pk bij 7.250 tpm
Max. koppel: 46,5 Nm bij 5.250 tpm
Max. snelheid: 145 km/u
Aandrijving: CVT
Eindoverbrenging: riem
Wielen v/a: 12 /14 inch
Remmen v/a: twee enkele schijven/enkele schijf
Afmeting lxbxh: 216 x 77,5 x nb cm
Zithoogte: 78,5 cm
Gewicht: 244 kg
Kleuren: matzwart, matgrijs
Accessoires (optioneel): nnb
Prijs: € 9.349,-

Veiligheid
ABS: nee
Tractiecontrole: nee
Gevarenlichten: ja
Zichtbaarheid opzij: knipperlichten zichtbaar
Mistlampen: nee
Spiegels: geen testgegevens
Parkeerrem: geen testgegevens


Gilera Fuoco latdx300rgbGilera Fuoco 3-4antdx300rgbGilera fuoco 3-4antsx300rgb16 FUOCO LT18 FUOCO LT17 FUOCO LT19 FUOCO LT21 FUOCO LT20 FUOCO LT24 FUOCO LT01 FUOCO LT02 FUOCO LT03 FUOCO LT04 FUOCO LT24 FUOCO LT07 FUOCO LT09 FUOCO LT10 FUOCO LT11 FUOCO LT12 FUOCO LT13 FUOCO LT15 FUOCO LT
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Driewielers Gilera Gilera Fuoco 500 i.e. LT

Disclaimer - Privacy Policy