Helm op de grond?

Op Facebook in de groep 'De Motorrijder' – the place to be voor veel zinnige maar vooral ook extreem veel onzinnige motorpraat – plaatste beheerder Henry van Uden het volgende bericht over een portable alarmlicht...

Lees meer...

 

AVROTROS Strijdt tegen de file

Enige tijd voordat ondergetekende even het land verliet voor de tweejaarlijkse korte vakantie die hij zich als media-ZZP'er absoluut niet kan veroorloven, keek hij met bovengemiddelde aandacht naar het AVROTROS-programma 'Strijd tegen de file'. Zou het dan toch zo zijn dat er eens positieve aandacht voor de gemotoriseerde tweewieler komt?

Lees meer...

 

De stadse jungle. Deel 4: hulpdiensten

Zoals de leeuw heerst over de savanne, relaxed, ongebonden en vrij in zijn doen en laten, zo heerst de motorrijder over de stadse verkeersjungle. Maar de motorrijder is niet alleen in zijn habitat. In het vierde deel van de reeks 'dieren onderweg': de hulpdiensten.

Lees meer...

 

De stadse jungle. Deel 3: de fietser

Zoals de leeuw heerst over de savanne, relaxed, ongebonden en vrij in zijn doen en laten, zo heerst de motorrijder over de stadse verkeersjungle. Maar de motorrijder is niet alleen in zijn habitat. In het derde deel van de reeks 'dieren onderweg': de (brom-/snor) fietser.

Lees meer...

 

De deel-auto van drs. Stientje!

Stientje van Veldhoven 2017 (2) (550 x 570)Grote ophef over de deel-auto! In De Telegraaf van vandaag oreert bewindsvrouw Stientje van Veldhoven-van der Meer: "Een eigen auto voor de deur klinkt zo vanzelfsprekend. Maar auto's staan gemiddeld 23 van de 24 uur stil. Door een auto te delen staat deze minder lang geparkeerd."
Stadsmotor.nl ruikt totale onzin van verre, dus daar gaan we..

Lees meer...

 

De stadse jungle. Deel 2: de motorrijder

Zoals de leeuw heerst over de savanne, relaxed, ongebonden en vrij in zijn doen en laten, zo heerst de motorrijder over de stadse verkeersjungle. Maar de motorrijder is niet alleen in zijn habitat. In het tweede deel van de reeks 'dieren onderweg': andere motorrijders.

Lees meer...

 

De stadse jungle. Deel 1: de automobilist

Zoals de leeuw heerst over de savanne, relaxed, ongebonden en vrij in zijn doen en laten, zo heerst de motorrijder over de stadse verkeersjungle. Maar de motorrijder is niet alleen in zijn habitat. In het eerste deel van de reeks 'dieren onderweg': de automobilist.

Lees meer...

 

Technische storing

Nee, het betrof geen technische storing van een motorvoertuig, maar een technische storing van de snelweg! Dat wil zeggen, van de bediening van de camera’s die boven diverse snelwegen in Noord-Holland hangen. Waarop de naastliggende spitsstroken dus niet open gingen en de A1, A6, A7 en A9 hopeloos vastliepen in de ochtendspits.

Lees meer...

 

Motor: de scootmobiel van de 21ste eeuw

Onder de kop “Jeuken je ballen jong? Koop a.u.b. geen motor” manifesteerde zich op mijn Facebookpagina de 'mannenwebsite' Falderappes – Ons Soort Mannen. Nu zijn er wel meer websites gericht op mannen, maar deze valt dus de oudere motorrijder (eind veertig) aan.

Lees meer...

 

2017: de debilisering van Nederland

Als heel normale forens – woonachtig in een slaapstad, werkzaam in de echte stad – met doorgaans ambtelijke werktijden kijk ik 's ochtends bij de koffie nogal eens naar programma's die aangekondigd worden als 'nieuws'. Deze programma's bieden inderdaad nieuws, en zeker geen nieuws waarvan je vrolijk wordt...

Lees meer...

 
FacebookTwitter
Voorpagina Motormetropoolpraat

Disclaimer - Privacy Policy