Banner

Yamaha D'elight (2013)

yamaha-d elight-foto-11Veel valt er nog niet over de klassiek gelijnde Yamaha D'elight te vertellen zolang Stadsmotor.nl er niet mee heeft gereden, maar onderstaand wat Yamaha zelf te melden heeft. Opvallend daarbij is dat Yamaha als reden om de D'elight aan te schaffen de verslechterende binnenstedelijke infrastructuur noemt. Daar kom je echter beter door- en overheen met grote wielen, en die heeft de D'elight zeer zeker niet (12 inch)... 

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.

PERSBERICHT YAMAHA MOTOR NEDERLAND

Compleet nieuwe Yamaha D'elight - een stijlvolle en betaalbare nieuwe motorscooter

Voor het modeljaar 2014 kondigt Yamaha de lancering aan van een nieuw model motorscooter, de nieuwe D'elight. Een aantrekkelijke, compacte en betaalbare motorscooter in het 125cc-segment dat een concurrerende prijs combineert met modieus design, lage onderhoudskosten en een zeer efficiënt brandstofverbruik.
De vraag naar 125cc motorscooters zal naar verwachting in de komende jaren gestaag toenemen, aangespoord door factoren zoals de stijgende brandstofkosten en verslechterende binnenstedelijke infrastructuur. De nieuwe D'elight is ontwikkeld voor klanten die een stijlvolle, praktische en betaalbare oplossing voor hun dagelijkse transportbehoefte willen.

Licht, wendbaar en makkelijk te berijden
Eén van de belangrijkste aspecten van de nieuwe D'elight is het feit dat het één van de lichtste en meest compacte scooters in zijn klasse is, waardoor deze bij uitstek geschikt is voor stedelijk woon-werkverkeer, waar wendbaarheid en gebruiksgemak zeer belangrijke en gewenste eigenschappen zijn. De D'elight is zo licht en compact gemaakt, dat zijn totale gewicht en afmeting meer gemeen hebben met de huidige 50cc scooters. En voor nog gemakkelijker manoeuvreren heeft de D'elight een opmerkelijk lage zithoogte van slechts 755 mm, één van de laagste in zijn klasse.

Zuinig en betrouwbaar stadsvervoer voor een betaalbare prijs
Mede door het gebruik van bewezen en efficiënte technologie heeft de nieuwe D'elight ook nog een zeer concurrerende prijs. Hierdoor is de nieuwe D'elight één van de zuinigste vormen van individuele mobiliteit. Dit alles, samen met het ultracompacte, wendbare chassis, maken de D'elight een zeer aantrekkelijk model voor nieuwe en bestaande motorscooterrijders. De D'elight is de duidelijke keuze voor diegene die op zoek zijn naar een betrouwbare, eenvoudig te gebruiken en kosteneffectieve oplossing voor hun stedelijke vervoersbehoefte. Het hart van deze aantrekkelijke nieuwe lichtgewicht motorscooter is een stille, zuinige luchtgekoelde 114cc eencilinder viertaktkrachtbron die gebruikt maakt van de YMJET-FI technologie. Technisch gesproken, gebruikt dit systeem naast de normale luchtinlaat een extra luchtinlaat, hierdoor ontstaat een betere menging van de brandstof en lucht zodat er een efficiëntere verbranding wordt gecreëerd. Het voordeel van dit doordachte en effectieve systeem is een lager brandstofverbruik en minder schadelijke uitstoot.

Klassiek design en hoogstaande Yamaha kwaliteit
De sierlijke carrosserie biedt de berijder meer dan een uitstekende bescherming, evenals een ruime zitpositie, terwijl de comfortabele buddyseat en de degelijke handgreep de klassieke stijl nog meer accentueren. De op het stuur gemonteerde koplamp, evenals het hoge voorspatbord en het in retro-design uitgevoerde analoge instrumentenpaneel onderstrepen het '60 jaren gevoel. Zo ook het geïntegreerde achterlicht, de richtingaanwijzers achter als de 'flush-fitting' gestroomlijnde knipperlichten vóór. Voor extra gemak is de D'elight uitgerust met een klein handschoenenvak op kniehoogte, evenals een helmhaak en uitklapbare voetsteunen voor de passagier. Deze stijlvolle en betaalbare motorscooter combineert een klassiek design met de hoogstaande afwerking van Yamaha.

Belangrijkste kenmerken
- Laagste gewicht in zijn klasse
- Ideaal voor stedelijk woon-werkverkeer
- Concurrerende prijs met hoge bouwkwaliteit
- Betrouwbare technologie
- Compact chassis met een lage 755mm zithoogte
- Efficiënte 114cc luchtgekoelde viertakt
- 125cc-klasse prestaties met 50cc-klasse behendigheid
- Laag brandstofverbruik met maximaal rendement
- Lage CO2-uitstoot
- Lage onderhoudskosten
- Ø180mm remschijf vóór
- 3-spaaks lichtmetalen 12-inch velgen
- Comfortabele buddyseat

De nieuwe Yamaha D'elight is beschikbaar in de kleuren Milky White, Midnight Black en Magnetic Bronze en leverbaar vanaf eind augustus 2013.


 

Specificaties
Motor: vloeistofgekoelde 1-cilinder 4-takt
Cilinderinhoud: 114 cc
Max. vermogen: 5.3 kWk bij 7.000 tpm
Max. koppel: 7.6 Nm bij 5,500 tpm
Max. snelheid: 80km/u
Aandrijving: CVT
Eindoverbrenging: V-riem
Wielen v/a: 12 inch/12 inch
Remmen v/a: enkele schijf/trommel gecombineerd
Afmeting lxbxh: 183,5 x 68,5 x 108 cm
Zithoogte: 75,5 cm
Leeg gewicht: 98 kg
Kleuren: Milky White, Midnight Black en Magnetic Bronze
Accessoires (optioneel): nnbL
Prijs: € 2.499

Veiligheid
ABS: nee 
Tractiecontrole: nee
Gevarenlichten: nee
Zichtbaarheid opzij: alle lampen zichtbaar
Mistlampen: nee
Spiegels: goed geplaatst, goed zicht
Parkeerrem: neeyamaha-d elight-foto-11yamaha-d elight-foto-10yamaha-d elight-foto-13yamaha-d elight-foto-12yamaha-d elight-foto-15yamaha-d elight-foto-14yamaha-d elight-foto-06yamaha-d elight-foto-07yamaha-d elight-foto-08yamaha-d elight-foto-09yamaha-d elight-foto-01yamaha-d elight-foto-02yamaha-d elight-foto-03yamaha-d elight-foto-04

 


{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Alle TESTS Yamaha Yamaha D'elight (2013)

Disclaimer - Privacy Policy