Nieuwe TomTom Rider

TomTom Rider FRONT MENU ICONS NL lrWaar de serieuze concurrentie op het gebied van motornavigatie 'altijd' al de mogelijkheid bood om routes naar de digitale wegwijzer te uploaden, bleef de TomTom Rider een apparaat dat alleen de snelste weg van A naar B koos. En dat terwijl motorrijders veelal meer geïnteresseerd zijn in mooie weggetjes dan oersaaie snelwegen. Met de nieuwste TomTom Rider lijkt het allemaal voor elkaar te zijn.

De oude TomTom Rider was zeker geen slecht ding, want waterdicht en goed met handschoenen te bedienen en zo, maar het voegde alleen voor koeriers iets toe, en niet voor motorrijders die nu net de lolligste routes zoeken.

Getuige het onderstaande persbericht is het allemaal goed gekomen.

TomTom Rider icons-Rider5

Amsterdam, 14 februari 2013 – TomTom introduceert vandaag TomTom Rider, een nieuw draagbaar navigatiesysteem speciaal ontworpen voor motorrijders. Mede dankzij de feedback die TomTom heeft ontvangen van de motorgemeenschap, is de TomTom Rider zo ontworpen, dat motorrijders de keuze hebben om het type route te rijden dat zij willen; van de snelste tot de mooiste route of hun eigen persoonlijke traject.

Motorrijders kunnen eenvoudig hun eigen persoonlijke route ontwerpen en vervolgens uploaden naar hun TomTom Rider. Door de interactieve software van Tyre® te downloaden, kunnen motorrijders op een PC hun eigen routes zoeken, ontwerpen en bewerken. Bovendien kunnen motorrijders, dankzij de unieke 'Upload Routes and Go' functie, hun routes direct uploaden naar hun device en met andere motorrijders delen via Bluetooth®.

"Met de TomTom Rider kunnen motorrijders niet alleen kiezen waar ze heen willen gaan, maar, nog belangrijker, ook hoe ze daar willen komen," vertelt Corinne Vigreux, Managing Director van TomTom Consumer. "We hebben geluisterd naar de feedback die we hebben ontvangen van de motorgemeenschap, en daarmee een navigatiesysteem ontworpen dat op maat is gemaakt voor de manier waarop zij willen rijden. Uit ons onderzoek is gebleken dat de overgrote meerderheid van alle motorrijders hun motor recreatief gebruiken, en dat vele van hen actief op zoek zijn naar de mooiste en meest uitdagende routes. Dankzij de TomTom Rider kunnen motorrijders over de mooiste routes ter wereld toeren."

Bovendien bevat de TomTom Rider een functie waarmee audio-instructies direct naar de helm van de gebruiker worden gestuurd via Bluetooth®, waardoor motorrijders zich volledig kunnen concentreren op de weg die voor hen ligt. Daarnaast introduceert TomTom met dit apparaat een nieuw handschoen-vriendelijk scherm van 4.3", dat direct reageert op iedere aanraking. Het scherm is ontworpen voor gebruik onder alle weersomstandigheden, waaronder regen en fel zonlicht. Bij het navigatiesysteem hoort ook een dock, dat tevens werkt als oplader, waarmee het apparaat automatisch wordt ingeschakeld als het contact wordt omgedraaid.
TomTom Rider FRONT MENU ICONS NL lr

Belangrijkste functies TomTom Rider:

Kronkelroutes
Met de Kronkelroute functie kunnen motorrijders de route selecteren met de meeste bochten, voor een nog spannendere rit.

Upload Routes and Go
Dankzij de Upload Routes and Go functie kunnen motorrijders hun favoriete route, die ze online hebben gevonden, direct uploaden naar hun TomTom Rider. Deze routes kunnen via Bluetooth® gedeeld worden met andere motorrijders.

PC Route Management via Tyre®
Na het downloaden van de interactieve software van Tyre® kunnen gebruikers routes op een PC zoeken, ontwerpen en bewerken, voordat ze de routes uploaden naar hun TomTom Rider. Ook deze routes kunnen vervolgens gedeeld worden met vrienden.

Navigatiesysteem voor alle weersomstandigheden
De TomTom Rider heeft een handschoen-vriendelijk scherm, dat onmiddellijk reageert op iedere aanraking. De Rider is ontworpen voor gebruik onder alle weersomstandigheden, waaronder fel, direct zonlicht.

Gratis Lifetime Maps
TomTom Rider bevat gratis Lifetime Maps. Gedurende het hele gebruiksleven van het product kunnen gebruikers ieder jaar minstens vier volledige kaartupdates downloaden. Deze updates bevatten alle aanpassingen aan het wegennet, adressen en Nuttige Plaatsen.

Map Share
Gebruikers profiteren van de gratis dagelijkse kaartaanpassingen van de TomTom Map Share community. Deze aanpassingen bestaan uit dynamische veranderingen als nieuwe snelheidslimieten en geblokkeerde wegen. Dankzij Map Share kunnen vertragingen en omleidingen worden vermeden.

Nuttige Plaatsen
Met de TomTom Rider kunnen gebruikers, dankzij de functie Nuttige Plaatsen, onderweg duizenden interessante plaatsen, zoals restaurants, motels en benzine stations vinden. Bovendien kunnen Gepersonaliseerde Nuttige Plaatsen worden toegevoegd, voor toekomstig gebruik.

IQ Routes
TomTom's IQ Routes gebruikt de daadwerkelijke reistijden die door miljoenen gebruikers op iedere weg worden gedeeld, waardoor de optimale route en aankomsttijd kan worden vastgesteld.

Accessoires
Een breed assortiment aan accessoires is beschikbaar voor de TomTom Rider, waaronder een carkit, dock met oplader voor de motor, en een unieke anti-diefstal oplossing.

Prijs en Beschikbaarheid:
De TomTom Rider is vanaf eind februari onder andere bij de betere motorspeciaalzaak verkrijgbaar voor € 399,95. Kijk voor meer informatie over de aanvullende accessoires op www.tomtom.com/rider.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.


Meer nieuws op Stadsmotor.nl

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws Nieuwe TomTom Rider

Disclaimer - Privacy Policy