2014 Z1000 en Z1000SX

14Z1000 sugomi concept imageIn de wondere wereld van de marketing is alles geoorloofd, van de grootste klinkklare nonsens – als er niets zinnigs te vertellen is – tot daadwerkelijk zinvolle informatie. Kawasaki presteert het van soort van één motor twee berichten te maken.

Waarom noemen we het 'soort van' één motor? Omdat het de nieuwe Z1000 betreft en de daarvan afgeleide Z1000SX. Dat wil zeggen, de Z1000 is nieuw en de Z1000SX 'soort van' nieuw, omdat deze is afgeleid van het vorige model Z1000.

Om met de 2014-SX te beginnen... de vorige vonden we al helemaal niet verkeerd, maar we misten tractiecontrole en die zit er voortaan dus wel op. Netjes! Verder vonden we de koffers niet de schoonheidsprijs verdienen, maar die zijn ook vernieuwd. Hulde! Verder is het afwachten op de rit.

Styling-14ZX1000M 40AGRNDORF3CG C

HET PERSBERICHT!

Kawasaki Z1000SX 2014 messcherp geprijsd

Recent is de Z1000SX succesvol geïntroduceerd in Oostenrijk. De pers is unaniem positief gestemd. Sommigen spraken zelfs uit: 'We hebben een probleem. Deze motor heeft geen concurrentie, dus we kunnen hem niet vergelijken...'. Kawasaki zal de nieuwe Z1000SX voor € 14.598,- gaan verkopen in 2014. Ondanks alle innovaties betekent dit een meerprijs van slechts € 100,- ten opzichte van het voorgaande jaar.

Uniek in zijn klasse
Kawasaki mikt met de Z1000SX op voormalige supersport rijders maar ook op motorrijders die op zoek zijn naar een tourmachine waarmee tevens echt sportief gereden kan worden.

Nieuwe looks
De nieuw vormgegeven motor heeft onder andere een geheel nieuw koffersysteem dat zorgt voor een slank design. De totale breedte van de koffers is nu nog slechts 925 mm en heeft een "mono-key" systeem. Dit zorgt ervoor dat voortaan nog maar één sleutel nodig is om zowel de motor te starten als de koffers te openen.

Ultieme performance
De Z1000SX is voor 2014 uitgerust met een reeks nieuwe technologieën, waaronder de gevierde KTRC Traction Controle. Naast de drie instelbare modi, waaronder sportief rijden en gladde omstandigheden, wordt dit systeem nog aangevuld met twee extra motor-mappings waaruit de rijder kan kiezen.

Door een nieuwe 41mm voorvork en een radiale rempomp in combinatie met het ABS systeem benaderen de rem- en rijkwaliteiten nu het absolute supersport niveau. De achtervering is dankzij de nieuwe en eenvoudige bediening makkelijker in te stellen. Naast de geoptimaliseerde performance is de geluidsbeleving intenser geworden. De nieuwe airbox en het vernieuwde luchtinlaatsysteem beloven de typerende en verslavende Kawasaki "inlaat huil" bij het accelereren.

Dankzij zijn aantrekkingskracht vergaarde de Z1000SX al een uiteenlopende schare fans met zowel een Supersport als een Touring achtergrond. Met de scherpe prijsstelling voor 2014 is Kawasaki ervan overtuigd haar leidende rol in het Sport Tour segment verder uit te bouwen.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.


Dan de Z1000. Kom-ie!

PERSBERICHT

Kawasaki introduceert nieuwe generatie Z1000 in Milaan

De Z1000 is sinds de introductie in 2003 de grondlegger van het Supernaked-segment. Op 5 november zal Kawasaki tijdens de EICMA Motorshow in Milaan een compleet nieuwe Z1000 introduceren. Een radicaal vernieuwde designfilosofie zorgt voor een beestachtige machine. De nieuwe Z1000 ademt de unieke Sugomi-filosofie van Kawasaki: een machine die bijna tastbare energie uitstraalt met het uiterlijk van een roofdier dat zijn prooi besluipt.

Sugomi
De Sugomi-filosofie zorgt voor een ontzagwekkende dreiging die zichtbaar wordt in de vorm van het beeld van een gehurkte panter. Het resultaat is een machine die in de startblokken staat om in actie te komen. Een scherpe focus, gehurkt, de spieren aangespannen om toe te slaan...

Emotie
In plaats van alleen de snelste of krachtigste te zijn, ligt de focus van de nieuwe Kawasaki Z1000 op het intense gevoel van een rit. Het gevoel van fysieke controle komt voort uit een zorgvuldig bemeten balans tussen twee uitersten: de balans tussen een subliem en krachtig motorblok en een dynamisch frame. Deze perfecte balans kon alleen gerealiseerd worden door de grondlegger van het Supernaked-segment, Kawasaki.

Design meets Function
Het hoofd van de Motorcycle Design afdeling van Kawasaki, Keishi Fukumoto, legt uit dat de nieuwe Z1000 niet alleen technologisch op elk gebied betere prestaties levert, maar ook ontwikkeld is om emoties en gevoelens op te wekken. Dit zal rijders aanspreken die op zoek zijn naar een sublieme motor met een krachtig en herkenbaar karakter. Zowel qua uiterlijk als qua rijervaring.

"We waren zeer trots dat ons werd gevraagd om bij dit ontwerp met een blanco papier te beginnen. Zo konden wij een Supernaked ontwerpen waarmee we de passie en de emotie van een rijder konden aanspreken. Dit doen we met een motorfiets die een verfijnde mix kent van het unieke Kawasaki-DNA in combinatie met het gedurfde Sugomi-design. Vanuit stylingperspectief is gekeken naar het beeld van een hurkend roofdier dat klaarstaat om toe te slaan. Dit wordt verbonden met verfijnde technische features en bijbehorende topprestaties. De Z1000 weet hiermee de leidende positie in het Supernaked-segment vast te houden".

Noot:
Het Japanse woord Sugomi beschrijft de intense energie die vrijkomt van een groots persoon of object. Deze energie wordt (bewust of onbewust) gevoeld door een toeschouwer. Iets dat Sugomi-krachten bezit wekt ontzag. Het laat een onuitwisbare indruk achter, is angstaanjagend in gestalte of het vermogen en dwingt respect af.


En tot dusver het persbericht over de Z1000.

Wij van Stadsmotor.nl zijn nooit de beroerdsten om nieuwe motorfietsen aan een test te onderwerpen, maar van de nieuwe Z1000 kunnen alleen maar hopen dat iedereen bovenstaand marketing-gezwets is vergeten tegen de tijd dat het ding op de markt komt. Want stel je voor dat je gezien wordt op deze Sugomi-fiets en men lacht je midden in je gezicht uit omdat je dat geneuzel over hurkende panters – moest-ie kakken? – hebt geloofd.

Het aardige van Kawasaki was altijd dat ze no-nonsens brul-ijzers bouwden. Komen ze ineens met passie, emotie, intense energie, ontzagwekkende dreiging en hurkende panters.

Doe normaal.

JavaScript is uitgezet!
Om de content af te beelden, heb je een browser nodig die JavaScript ondersteunt.


Meer nieuws op Stadsmotor.nl


{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws 2014 Z1000 en Z1000SX

Disclaimer - Privacy Policy