Foute Reclame Code Commissie

Trein 2Eind december 2014 diende Vakbond FNV Zorg & Welzijn een klacht in bij de Reclame Code Commissie over de spotjes die het Ministerie van Volksgezondheid uitzendt over de veranderingen en bezuinigingen in de zorg. Die klacht werd gehonoreerd. Een eerdere, soortgelijke klacht van Stadsmotor.nl bij dezelfde commissie niet!

FNV Zorg en Welzijn was en is van mening dat de spotjes van het het Ministerie van Volksgezondheid misleidend zijn omdat deze verwachtingen wekken die voor veel mensen niet waargemaakt kunnen worden. Volgens Corrie van Brenk, kwartiermaker van FNV Zorg en Welzijn, staan de spotjes in "schril contrast" met hoe het er in de zorg werkelijk aan toe zal gaan.

En gisteren oordeelde de Reclame Code Commissie dat de overheid geen valse verwachtingen mag wekken bij een kwetsbare doelgroep.

Heel mooi, Reclame Code Commissie, maar wat is er gebeurd met de klacht die Stadsmotor.nl op 25 september 2014 (!) indiende tegen de Nederlandse Spoorwegen wegens een minstens even misleidende reclame? Vandaag zag ik exact dezelfde reclame wéér!

Michiel Heemskerk, verkeersfilosoof
2 april 2015

Lees alle blogs op Stadsmotor.nl
{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Blog Michiel Heemskerk Foute Reclame Code Commissie

Disclaimer - Privacy Policy