Banner

Test: Yamaha XV1900A Midnight Star FL (2009)

Inhoudsopgave
Test: Yamaha XV1900A Midnight Star FL (2009)
Specificaties Yamaha XV1900A Midnight Star FL
Fotogalerij Yamaha XV1900A Midnight Star FL
Alle Yamaha tests

Yamaha xv1900 04 There is always a bigger fish – je hebt altijd baas boven baas. Tenzij je een Yamaha XV1900 A Midnight Star FL hebt natuurlijk, want dan ben je bij de (standaard) tweecilinders toch echt de bezitter van de dikste…

Ja, looiig is-ie wel met zijn 360 kilo ledig gewicht. En dan moet er dus nog benzine in. En een bestuurder op. En misschien een passagier bij. En misschien nog wat in de stijlvol met leder overtrokken zijkoffers. Die koffers horen trouwens bij het FL-pakket ter waarde van € 2.200, dat ook nog een toerscherm, sissybar en valbeugels omvat. Weegt ook nog het een en ander. 360 kilo schoon aan de haak dus. Een behoorlijke sjouw, maar je hebt dan ook 1854 cc’s om je van je plek te trekken. Da’s inderdaad bijna twee liter. En dat in twee cilinders. Dat levert een koppel op van 155 Nm bij slechts 2.500 toeren per minuut, en da’s veel. Het mag met € 19.999 ook wat kosten.

Maar!

Je krijgt er ook wel wat voor, want de XV ziet er absoluut gelikt uit en is een blikvanger van het eerste uur. Wij reden hem in het wit en dan valt-ie helemaal op tussen de veelal grauwe andere choppers. Er zit zo veel chroom aan, je kunt vanuit iedere hoek je vetkuif in het gareel kammen. En hij is zo breed, dat je er fysiek al niet omheen kunt, laat staan op een andere manier. In de file vermaak je je dan ook niet, maar welke mafkees gaat zo’n ding kopen om mee te forensen? Niemand dus. Nee, de XV1900A in de FL-uitvoering is vooral bedoeld om lekker mee te tuffen, comfortabel in het brede zadel en zijdezacht op de uitstekende (!) achtervering. Met die voorvering is het rommelen, want dat stuitert op harde oneffenheden, maar aan de achterzijde merk je niets en dat is zeker voor een cruiser (vanwege de zitpositie met de armen en benen naar voren) zeer prettig voor de rug. Om maar te zeggen: we hebben wel cruisers en choppers gereden waarbij je na een week rijden een maand moest revalideren. Zo niet bij de XV. Wat moet je er verder over melden? Die techniek… zal allemaal wel. je hoeft alleen maar de cilinderinhoud te noemen en verder kijken de mensen wel. En willen ze achterop. Iedereen wil achterop. Om ook gezien te worden, want als je een spannende rit wilt, zijn er wel andere fietsen te bedenken.

nb'tje van Yamaha: Bent u in het bezit van een XV1900A Midnight Star en wilt u uw Yamaha de indrukwekkende 'Bagger Style' look geven? Dan is het Casual Full Dress pakket ook als accessoire set bij de Yamaha-dealer te verkrijgen. De adviesverkoopprijs van het complete pakket is € 3.075,- (prijs incl. BTW, excl. montage). 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Alle TESTS Yamaha Test: Yamaha XV1900A Midnight Star FL (2009)

Disclaimer - Privacy Policy