Motorbeurs Utrecht: de persberichten!

Logo motorbeurs 2014Jawel, de branche probeert er weer wat moois van te maken dit jaar op de Motorbeurs Utrecht van 20 t/m 23 februari (idd, vanaf donderdag), maar wie krijgt de meeste punten van Stadsmotor.nl voor écht nieuws? Persberichten langs de lat.

In volgorde van binnenkomst (laatste eerst), en met de aantekening dat we behoorlijk chagrijnig aan dit stuk beginnen...

Ducati
Presenteert de 'gloednieuwe Monster 1200 en 1200S'.
Te onderscheiden van de tien miljoen Monsters die er eerder waren? Nee. Maar Ducati's zijn altijd mooi om naar te kijken, en dat kan volop.
Voorts: "De beurs is het ideale moment om uw nieuwe Ducati aan te schaffen. Profiteer tijdens de Motorbeurs Utrecht van de speciale beursaanbiedingen en ontvang 1.000 Euro extra inruilpremie bij aanschaf van een nieuwe Diavel, Multistrada of 1199 Panigale. Bij aanschaf van een nieuwe Hypermotard, Hyperstrada, Streetfighter 848, Monster 696 of 796 ontvangt u een inruilbonus van 800 Euro. Wanneer u geen motor inruilt, ontvangt u dezelfde inruilpremie in Ducati accessoires of kleding."
Het nieuws: er bestaat klaarblijkelijk een ideaal moment om een Ducati aan te schaffen.

Brammo
We kunnen kennismaken met de Brammo's Empulse en Enertia Plus. Stilstaand, uiteraard. Zoals we ze vaak zullen zien als er op topsnelheid is gereden en de batterij de geest heeft gegeven..
Brammo Empulse R 2014 statisch 1 

Piaggio
Toont naast wat nieuwe kleuren en een livery (wat de hel is een livery?) van de voorts ook volstrekt oninteressante Aprilia RSV4 Factory ABS een productieversie van de wel leuke Vespa 946 (125 cc) en de Gilera Fuoco (driewieler)! EIgenlijk een mautor, oké, maar voor jonge bestuurders straks toch weer een motor.
23 FUOCO LT 

Eni Benelux
"Eni Benelux, de Italiaanse leverancier van smeermiddelen, biedt bezoekers van de Motorbeurs Utrecht de mogelijkheid om op de stand van de Piaggio Group in Hal 12 VIP-kaarten te winnen voor het Superbike 2014-weekend in Assen."
We weten wat het oplevert: een hele hoop chagrijnige deelnemers die niet hebben gewonnen.

Biker Outfit
"In stand E020 zal een grote Rev'it Sample Sale plaatsvinden met kortingen tot 70% op modellen uit de huidige Rev'it collectie. Textiele jassen, broeken, leren combi's en 1 delig, handschoenen, thermo wear, regenkleding, motorjeans en de vernieuwde motorgymp van TCX: de X-RAP."
Nix vervelends over te melden: we zijn vriendjes van Biker Outfit.

Coolwall
"Op deze interactieve website, theCoolwall.eu, kan iedereen aangeven hoe Cool een motor is. Stem jouw voorkeur motor naar de hoogst haalbare plaats, namelijk Sub Zero, of als je een model niks vind naar de minst begeerde plek, Seriously Uncool. Ga online de strijd aan met duizenden ander motorliefhebbers. De meest geklikte motoren komen in een top100 te staan. Tevens kan je per categorie zien hoe concurrerende modellen zich ten opzichte van elkaar verhouden en heb je meteen het totale aanbod van motoren op één plek zichtbaar. Wat de Coolste motor is word bepaald door jouw."
Eh... jou (zonder w)? En tweede en derde persoon enkelvoud met een t?
Daarnaast: 1-op1 Top Gear.
Daarnaast: wat kan het de gemiddelde motorrijder nou bommen hoe Cool de gemiddelde Nederlander zijn of haar motor vindt (met dt)?

Kawasaki
"Ook dit jaar is Kawasaki weer van de partij, tijdens de MOTORbeurs in Utrecht. Als trouwe Kawasaki fan krijg jij nu maar liefst € 5,- korting op een kaartje voor MOTORbeurs Utrecht!"
Eh... ik sta op de perslijst. Dat betekent niet dat ik een fan ben of vijf euro korting nodig heb. Ik kom al binnen met een perskaart. Maar niet voor Kawa, want dat heeft... geen... nieuws. Tenminste in de persberichten. De J300 en nieuwe Z1000 zullen toch wel komen?

BMW
"De motorbeurs viert dit jaar haar 30ste jubileum en BMW Motorrad pakt groots uit. Naast nieuwkomers als de BMW R nineT, de BMW S 1000 R, de BMW R 1200 RT en de BMW R 1200 GS Adventure, zijn ook de nieuwe items uit de BMW Motorrad kledinglijn te zien."
De rest van het bericht is privé. De reactie ook.
BMW R 1200 RT actie 3 

Suzuki
In een lijvig persbericht laat Suzuki weten dat alles er staat, ook de nieuwe V-Strom 100 en de drie V-Strom 650 specials, en de nieuwe Burgmannen 125 en 200. Ook hier € 5,- korting op entree voor abonnees op de nieuwsbrief.
Zie, dat kan korter, Suzuki!
V-Strom 1000 ABS actie 1 

BMW
"Rijswijk. De elektrisch aangedreven BMW C evolution beleeft zijn Nederlandse debuut op de Motorbeurs Utrecht (20 tot en met 23 februari). Vanaf 2 mei staat hij voor €15.520 incl. BTW bij de BMW Motorrad dealers."
About bloody time, maar foute locatie en prijs, BMW. Juist was geweest: vanaf nu tot over een jaar staat hij voor een duurtest bij Stadsmotor.nl.
P90132920 highRes 

VNU Exhibitions
"Nog een paar nachtjes dromen en dan gaat de 30ste editie van MOTORbeurs Utrecht van start. De jubileumbeurs opent donderdag 20 februari de deuren die pas na vier dagen vol motoractie op zondag 23 februari weer in het slot zullen vallen. Hoogtepunt en officiële opening is de BikerWedding van Anne van Os en Nomi Brands."
We gaan wel even taart eten, maar hoe in hemelsnaam kan een huwelijk een hoogtepunt zijn van een motorbeurs, anders dan voor de twee bruiden?

MDI Motorcycle Equipment
Voert nu ook uitlaten van het merk MIVV.
Dat je het weet.

Zero Motorcycles
"In Hal 12, stand B100, presenteert Zero Motorcycles het volledig vernieuwde 2014 Zero-modelprogramma. Alle nieuwe modellen, inclusief de snelle SR-versie, zijn er te vinden en uiteraard verstrekken wij gaarne alle informatie over elektrisch motorrijden."
Alle, echt álle informatie? Vast niet.
2012 zero-ds studio pair 1680x1200 press 

RAI Vereiging afdeling Gemotoriseerde Tweewielers
"De groep 'RAI Vereniging afdeling Gemotoriseerde Tweewielers' bestaat nu enkele jaren. In die tijd is het social media landschap flink veranderd en gegroeid. De afdeling GT heeft daarom de keuze gemaakt om met LinkedIn te stoppen en zich te concentreren op andere social media."
En de andere sociale media zijn de Facebook- en YouTube-accounts van de RAI Vereniging, dus inclusief de auto's. Maakt niet uit, RAI GT deed toch al niets.
"De groep 'RAI Vereniging afdeling Gemotoriseerde Tweewielers' wordt maandag 17 februari offline gehaald. Wij willen u hartelijk danken voor uw bijdrage(n)!"
Jullie ook.

Honda
Tja... Wie nieuws wil bekijken, mag een dag reserveren voor Honda alleen, dat meer dan tien nieuwe modellen neerzet in de categorieën naked, supersport, bagger, cruiser, maxiscooter, toersport, licht en zwaar, waaronder ook zeker vijf fietsen die we graag willen hebben. We vinden Honda lief. Maar Honda is een stugge minnares.
22823 CTX1300

Yamaha
"Bent u de trotse bezitter van een Yamaha-motorfiets en hebt u het aangedurfd om bij de aankoop van uw motorfiets uw inspiratie de vrije ruimte te geven? Wij horen en zien graag van u wat uw interpretatie van Sport Heritage is. Is het de klassieke kleur of de bijzondere kleurencombinatie? Of hebt u een sportief accessoire (of meerdere) aan uw motor toegevoegd? Of bent u zelfs zover gegaan dat u een eigen motorfiets rondom een Yamaha-motorblok gebouwd hebt?
Zet uw Yamaha-motorfiets op de foto en plaats deze met uw uitleg op www.yamaha-sport-heritage.nl. En maak zo kans op een hagelnieuwe Yamaha SR400 of één van de drie Genuine Yamaha Accessoires pakketten ter waarde van € 1.000,00 inclusief BTW. De Build Your Own competitie start op de openingsdag van de MOTORbeurs Utrecht"
Het toeval wil dat ondergetekende de trotse bezitter is van een Yamaha.motorfiets die sinds de aanschaf is verrijkt met een keur aan accessoires die hem geschikter maken voor het dagelijkse rammen en knallen, maar... maakt Yamaha geen nieuwe motoren meer, dat rijders met hun eigen spul moeten komen? Jawel, maar daarover geen persbericht.

 

Het valt tegen met de persberichten over de Motorbeurs Utrecht, maar zoals altijd zal het apengezellig zijn. Wie zijn eigen brood meeneemt kan uitkijken naar topdagen, want zoals gebruikelijk zal er maar één brache zegevieren, en dat is de horeca met die volstrekt idiote prijzen voor een broodje bal.

 Meer nieuws op Stadsmotor.nl


{jcomments on}

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws Motorbeurs Utrecht: de persberichten!

Disclaimer - Privacy Policy