Noordelijke Motorbeurs: 18-20 januari

Het persbericht is alweer wat ouder, maar de Noorderlijke Motorbeurs moet nog beginnen en dus plaatsen we 'm nog maar eens.
Gaat allen! 

N.b. lees vooral onze uitleg van vorig jaar!

En je raadt het niet: ook wij bij Stadsmotor.nl stonden te juichen, want was bruisend Assen niet een stuk dichter bij ons hoofdkwartier in idyllisch Purmerend dan dat verre, kille Groningen?
Ja, hemelsbreed. Maar er ligt nog een beetje water tussen noordwest en (noord)oost en aldus is het over de weg van Purmerend naar Assen 199 km en naar Groningen 181 km.
Vanuit Amsterdam dan? 188 km naar Assen en 183 naar Groningen.
Maar vanuit Utrecht is Assen dichterbij (165 km) dan Groningen (188 km) en die 23 kilometers winst gelden logischerwijs ook voor iedereen ten zuiden van Assen én ten zuidwesten, zuiden, oosten en noorden van Utrecht, het gistende hart van Nederland waar gemotoriseerd vervoer goeddeels verboden is en dat dan ook amper te bereiken is als er iets te beleven valt.

Volgens het persbericht (onderstaand) wordt er door standhouders en bezoekers zeer positief op de verhuizing gereageerd, en dat kunnen we ons voorstellen, om twee redenen:
- Assen spreekt als vestigingsplaats van het TT-circuit toch iets meer tot de verbeelding van motorrijders dan Groningen.
- 'Amsterdammers' kun je in Groningen én Assen missen als kiespijn, al is het maar omdat de meeste bewoners van Amsterdam zelf uit de veenkoloniën komen, dan wel het terra incognita ("Hic sunt dracones") in het oosten, dan wel de aspergevelden onder de grote rivieren waar men 'houdoe' zegt en carnaval viert, dan wel grimmige gebergten in Anatolië en Noord-Afrika.
Het is niet voor niets dat verreweg de meeste Amsterdammers zijn gevlucht naar voorsteden op veilige afstand.

Maar goed: voor allen die niet kunnen wachten op de (veel duurdere) MBU of om begrijpelijke redenen liever sterven dan dat ze naar Utrecht afreizen...

Nu dan het persbericht voor dit jaar:

Assen, november 2018

24e jaar DÉ NOORDELIJKE MOTORBEURS

Na 23 succesvolle jaren zal voor de 24e keer Dé Noordelijke Motorbeurs worden gehouden. Met ingang van de afgelopen editie is de beurs verhuisd naar de TT-Hall in Assen die tegenwoordig Expo Assen heet. Op de verhuizing werd zeer positief gereageerd en de beurs werd zeer druk bezocht. Ook in 2019 zal de beursvloer weer gevuld worden met ca 120 grote en kleine standhouders. Oorspronkelijk was het evenement bedoeld voor de noordelijke provincies maar het is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en allesomvattende motorbeurzen van Nederland. De ca. 15.000 bezoekers die het evenement jaarlijks trekt, komen ook niet alleen meer uit het Noorden maar vanuit het hele land en zelfs uit België en Duitsland. Dé Noordelijke Motorbeurs wordt gehouden in de direct naast het TT-circuit gelegen Expo Assen (voorheen TT-Hall) die via de A28 (afrit 31a) goed te bereiken is.

Dé Noordelijke Motorbeurs in 't kort:

Evenement : Dé Noordelijke Motorbeurs
Omschrijving : beurs gericht op producten en diensten uitsluitend op motorgebied, waarbij aandacht voor onder andere: nieuwe en gebruikte motoren, accessoires, kleding, verzekeringen, reizen, presentaties en demonstraties.
Data : 18, 19 en 20 januari 2019
Locatie : Expo Assen (voorheen TT-Hall), De Haar 11, 9405 TE Assen (aan de snelweg A28 Hoogeveen - Groningen)
Openingstijden : vrijdag 18 januari : 18.00 - 22.00 uur
zaterdag 19 januari : 10.00 - 18.00 uur
zondag 20 januari : 10.00 - 18.00 uur
Toegangsprijs : volwassenen : €12,00, 65+-ers : € 7,-, kinderen t/m 12 jaar : gratis
Website : www.denoordelijkemotorbeurs.nl
Twitter : @motorbeursgr
Facebook : facebook.com/denoordelijkemotorbeurs

 

Aangepast zoeken
FacebookTwitter
Voorpagina Relevant nieuws Noordelijke Motorbeurs: 18-20 januari

Disclaimer - Privacy Policy